snack koerier
030-2883533
Voor lekkere trek, lunch of maaltijd...

Geschiedenis

 

Alleen Cafetaria Jolidé? Nee, ook snackkoerier sinds 1998! 

 

Jolidé kent een lange geschiedenis , het familiebedrijf is in november 1976 begonnen aan de Rijnlaan 171 in Utrecht. Het bedrijf is opgezet is door Roel en Janny Bosma, de ouders van José van Leeuwen. Zij runden van 1960 t/m 1976 een stomerij, Hamman gevestigd op de Rijnlaan in Utrecht. Daar liggen de roots voor een geheel nieuw uitdaging "Jolidé".                                                                                                             

Nu zult u zich misschien afvragen hoe men op de naam Jolidé is gekomen, het zijn de eerste twee letters van de namen José, Liane en Desiree, de drie dochters van Roel en Janny Bosma. 

De oudste dochter, José en haar man Gijs van Leeuwen namen het bedrijf in april 1979 over. In 1992 werd het idee geboren om de mensen een extra dienst te bieden, het bezorgen van patat en snacks. Jolidé Snackkoerier Bezorgdienst, was direct een succes! 

Gijs en José hadden een mooie zaak opgebouwd, een basis gelegd, die in 2000 over werd genomen door hun kinderen. Vol enthousiasme gingen de nieuwe eigenaren aan de slag en zorgden voor groei. Natuurlijk nog aan de zijlijn gesteund door hun ouders. De bezorgdienst werd uitgebreid van één naar zes brommers en er werd veel reclame gemaakt. 

Al geruime tijd speelde ook het idee voor een eigen logo en aangezien de familienaam Van Leeuwen is werd het logo een leeuw, Joli de Leeuw was geboren. Het logo was nog maar het begin van nog meer vernieuwingen. Het internet, met trots vertel ik dat Jolidé de eerste cafetaria/snackoerier is, die zijn domeinaam jolide.nl registreerde en daarmee online bestellen mogelijk maakte. Later volgde de Jolidé app die het nog makkelijker maakte voor de klanten om bestellingen te plaatsen. Hier wordt veel gebruik van gemaakt!

De familie, vijf kinderen en inmiddels ook twaalf kleinkinderen hadden behoefte aan uitbreiding. In maart 2001 werd een tweede filiaal geopend in Utrecht, Bosboomstraat 22. 

Aangezien de familie Van Leeuwen in Houten woont en er veel werd gevraagd of we naar Houten wilde komen, leek dit een goed plan voor een nieuwe mooie stap, zeker omdat Houten volop in groei was. Januari 2004 werd dus de derde vestiging op de Peppelkade 11D in Houten gestart. Na vijf jaar groeide deze vestiging uit zijn jasje en werd er gezocht naar een nieuwe lokatie, het liefst in het midden van Houten. Met veel succes is toen de vestiging verhuisd naar de Lange Schaft vanaf oktober 2009. Jolidé kon en kan vanuit deze nieuwe mooie werkplek nog beter zorgen voor kwaliteit en snellere levering.

Op deze lokatie, Lange Schaft, Houten is er ook een eigen brommerwerkplaats gerealiseerd. Dit was hard nodig omdat er inmiddels 23 brommers reden om bestellingen te bezorgen, door Utrecht en Houten. 

Drie generaties verder is de vierde generatie in opkomst en met 40 man personeel is Jolidé uitgegroeid tot een mooi familiebedrijf. Een bedrijf dat al meer dan 38 jaar het vertrouwde adres voor uw lekkere trek is en een begrip in Utrecht, Houten en omstreken. Gesteund door onze klanten en fans streven alle Jolidé medewerkers er iedere dag naar om u kwaliteit en service te bieden.

 

Houten, 12 april 2014